3 kiaušiniai,
druskos,
pipirų,
sviesto,
fermentinio sūrio,
extra virgin alyvuogių aliejaus
Pagrindiniai bet kokio kepimo keptuvėje elementai man yra sviestas ir extra virgin alyvuogių aliejus. Tai sužinojau ir išmokau žiūrėdamas įvairių kulinarijos meistrų video.
Taigi, kiaušinienė. Imam kiaušinius, įberiame žiupsnelį druskos ir pipirų, bei suplakame.
Keptuvėje užkaičiame aliejaus kepimui, vėliau išlydome gabalėlį sviesto.
Supilame kiaušinienę ir, kol ji dar būna skysta, pamaišome su lopetėle, kad skystis gerai išsisklaidytų.
Tuomet su burokine tarka užtarkuojame fermentinio sūrio (šiuo atveju naudojau Rokiškio Naminį, bet tinka bet koks, svarbu, kad kokybiškas).
Pakepus kiaušinienei, kuomet jau susidaro tvirtas blynas, su lopetėle užlenkiam blyną taip, kad uždengtumėme sūrį.
Pakepame dar minutę ir išjungiame dujinę.
Sviestas šiuo atveju kiaušinienei suteikia blizgesio, jei netyčia kiaušinienė perkepė, galima dar paimti sviesto ir juo patepti kiaušinienės viršų.
Skanaus!
P.S. Skaičiau "Didžiosios virėjos"knygoje apie kiaušinienes, tai mane šokiravo jų dydžiai - mažiausia kiaušinienė kepama iš 7 kiaušinių!!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą