2011 m. balandžio 23 d., šeštadienis

Tėtės Juozo makaronai (Papa Joe's Macaroni)





2 skardinės po 200g. pomidorų savo sultyse;

0,5 pakelio 500g. Penne Rigate makaronų;

2 raudonos saldžiosios paprikos;

1 svogūnas;

250g. tarkuoto fermentinio sūrio;

250 ml. 36proc. riebumo grietinėlės;

žiupsnelis druskos;

2 arb. šaukšteliai cukraus;

Šviežias oreganas.




Išsikapstęs iš pavasarinių ligų, vėl grįžtu virtuvėn. Šį receptą naudoja mano Ponia, tačiau aš jį patobulinau (pridėjau grietinėlę ir oreganą), ir dabar galiu teigti, kad tai mano receptas :) O pavadinimą jam "pasiskolinau" pagerbdamas vieną picerijų tinklą JAV - "Papa John's"...


Pradžioje užkaičiam orkaitę iki 200 lapsnių. Kol orkaitė šyla, susismulkiname svogūną ir pakepiname ant mažos ugnies apie 10 min., kol karamelizuojasi. Supjaustome ir į keptuvę prie svogūno dedame saldžiąsias paprikas.


Kol kepinasi paprikos su svogūnais, su grūstuve (blenderiu) sumaišome cukrų, pomidorus savo sultyse, druską ir oreganą. Gautą tyrę užpilame keptuvėn ant svogūnų ir paprikų. Paliekame ant mažos ugnies kaisti., kuomet užverda skystis, į jį supilame grietinėlę ir išmaišome bei leidžiame vėl užvirti.


Užkaitiname vandenį makaronų virimui. Verdame makaronus apie 9 minutes, kad jie dar būtų kieti, neišvirę iki galo. Nuvarvinę makaronus grąžiname atgal į puodą ir užpilame tyre iš keptuvės ir viską gerai sumaišome.


Tuomet imame stiklinį kepimo orkaitėje indą ir jį ištriname aliejumi. dedame vieną sluoksnį makaronų, jį gausiai užbarstome tarkuotu sūriu, ir vėl dedam kitą makaronų sluoksnį. taip susloksniuojam visus makaronus ir sūrį. Ant viršutinio makaronų sluoksnio turi būti sūris.


Indą uždengiame ir pašauname kepti orkaitėn apie 15 minučių arba kol matysis, kad sūris jau iškepęs.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą