2011 m. gegužės 24 d., antradienis

Portugališki pyragaičiai




Jums reikės:

1 lapo (250gr.) šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos;

Cinamono;


Pyragaičių įdarui:

1 kiaušinio;

Mažo indelio (180-200gr.) grietinės;

1 valg. šaukšto skysto medaus;

Smulkiai sutarkuotos 1 apelsino žievės.


Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.

Tešlos lapą iš vienos pusės dosniai pabarstome cinamonu ir ištriname. Tuomet švariaja puse į vidų šį lapą susukame į vamzdelį. Vamzdelį supjaustome 3-5 cm. gabaliukais. Kiekvieną gabaliuką pastatome vertikaliai ir su nykščiu suspaudžiame žemyn. Turi gauti mažas blynas. Blyną papildomai iškočiojame su kočėlu ir dedame į kepimo formeles. Esmė: reikia iš tešlos padaryti formeles/puodelius įdarui. Suformuotus indelius pašauname orkaitėn kokiai 15 min., kol iškeps.

Imamės įdaro. Inde išmušame kiaušinį, sudedame grietinę, medų, žievelę ir viską išmaišome lengvai iki vientisos masės.

Tuomet iš orkaitės išimame indelius ir į juos gražiai supilame gautą masę. Vėl pašauname orkaitėn ir kepame tol, kol skystas įdaras pavirsta kremu. Išimame pyragėlius ir atvėsiname kokias 10 min.

Tuo metu iš cukraus pasidarome truputį karamelės su apelsinų sultimis. Karamelę dosniai užpilame ant pyragėlių.

Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą