2012 m. kovo 29 d., ketvirtadienis

Sen Luiso barbekiu šonkauliukai/ St.Louis BBQ Pork Ribs


Jooo...
Seniai jau nebeatnaujinau savo užrašų. Bet - pavasario kepimo sezonas prasideda - todėl prasideda ir mano eksperimentai virtuvėje.

1 kg. kiaulienos šonkauliukų;
0,5 l. šviesaus alaus;
250 ml. kečupo;
2 valg. šaukštai BBQ padažo (tinka visi amerikoniški BBQ padažai, pvz., Kentucky Sauce ir kt.);
1/4 puodelio rudojo cukraus;
1 arb. šaukštelis aštraus pipirų padažo (šiuo atveju - Santa Maria Hot Pepper Sauce);
2 valg. šaukštai vyno acto;
1/4 puodelio Vorčesterio padažo;
Druskos, pipirų.

Pradžioje šonkaulius įtriname pipirais ir pakepame ant keptuvės, kol paskrunda, po porą minučių ant kiekvienos pusės.
Darom padažą: supilame į gilų indą likusius produktus ir sumaišome. Pakepintus šonkauliukus įdedame į padažą. Padažas turi paskandinti šonkaulius. Indą uždengiame folija ir kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol mėsa taps minkšta. Laikas nuo laiko reikia patikrinti, ar užtenka skysčio. Mano atveju, kepimas truko apie 4 val. :)
Iškepus mėsai, ją dedame ant grotelių ir paskrudiname porą minučių. Atvėsus padažui, nuo viršaus nugriebiame riebalus ir padažą patiekiame prie mėsos.
Visgi manau, kad pagal originalią receptūrą nurodytas acto kiekis yra didokas, todėl reikėtų actą normuoti pagal savo poreikius. Galbūt, netgi visai atsisakyti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą