
2 skardinės pomidorų savo sultyse (2x400 ml.);
1 skardinė karališkų baltų pupelių (400 ml.);
1 saliero stiebas;
1 vidutinė morka;
1 vidutinis svogūnas;
1 pankolis;
1 didelė skiltelė česnako;
pusė saujos mažų makaronų (elbow macaroni, fussili, vienžo - nedideli makaroniukai);
Pagal skonį - druskos, pipirų ir cukraus.
Pradžioje susismulkiname morką, saliero stiebą, svogūną, pankolį ir česnaką bei pakepiname mažame extra virgin alyvuogių aliejaus kiekyje ant puodo dugno. Kai daržovės pasitroškina, po kokių 5 minučių, supilame sultinį ir pomidorų sultis. Pačius pomidorus sutriname ir supilame į sriubą. Verdame ant vidutinės ugnies, kol išverda daržovės. Tuomet supilame pupeles (be skysčio) ir makaroniukus bei paverdame dar kelias minutes. Jeigu turime šviežio baziliko - jį galima susmulkinti ir pakepinti kartu su daržovėmis pradžioje. Jeigu turime džiovinto baziliko kaipo prieskonio - dedame gale kartu su druska ir pipirais. Aš asmeniškai nuo savęs dar įdedu cukraus, nes originale sriuba gaunasi (matyt, dėl pomidorų) truputį rūgštoka, o cukrus suteikia sriubai tokį saldžiarūgštį skonį.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą