2011 m. vasario 25 d., penktadienis

Viščiukas su saldžiosiomis paprikomis (Chicken Piperade)


1 viščiukas;

1 citrina;

1 svogūnas;

1 raudona saldžioji paprika;

1 geltona saldžioji paprika;

1 žalia saldžioji paprika;

1 didelė česnako skiltelė;

1/2 arb. šaukštelio čiobrelio;

Druska, malti juod. pipirai.


Šį receptą radau vienoje iš TV laidų su Julia Child. Ji Amerikoje išpopuliarino prancūzų virtuvę. Taigi šis receptas priskiriamas prancūzams.


Viščiuką iš vakaro pamarinuojame: ištriname česnaku, druska, mėgstamais prieskoniais. Manau, kad pakanka pamarinuoti ir porą valandų, tačiau, esant galimybei, pamarinuojam per naktį.

Prieš pradedant kepti viščiuką orkaitėje, į jo vidų įkišame perpus perpjautą nuplautą citriną (Čia tai Jamie Oliver bajeris). Viščiuką kepame orkaitėje apie 1 val. 200 laipsnių temperatūroje. Geriausia jį kepti ovaliame stikliniame inde su dangčiu, nes tuomet jis keps savo riebaluose ir citrinos sultyse.

Kol kepa viščiukas, paruošiame piperade padažą:


Svogūną supjaustome juostelėmis ir kepame apie 10 min. ant mažos ugnies. Paprikas irgi supjaustome juostelėmis ir įberiame keptuvėn, kuomet svogūnas būna pageltęs ir karamelizavęsis. Įdedame truputį sviesto, kuriame kepame svogūną ir paprikas. Įspaudžiame didelę skiltelę česnako. Jeigu skiltelės mažos, tuomet - dvi. Įberiame čiobrelį.

Baigus kepti viščiukui, sultis iš jo indo supilame keptuvėn ant daržovių ir toliau troškiname daržoves. Viščiuką supjaustom gabalais ir įdedame keptuvėn sumaišyti su padažu. Pakepinam viską ant mažos ugnies keletą minučių.

Vištieną patiekiame arba su bulvėmis, arba su ryžiais.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą