1,5 kg moliūgo;
1,5 - 2 l. vištienos sultinio;
200 ml. 35% rieb. grietinėlės;
1 cinamono lazdelės;
Druskos, pipirų.
Moliūgą nulupame, išimame sėklas ir supjaustome gabalėliais virimui.
Vištienos sultinys paprastas - paverdu vištos liekanas vandenyje apie 1 val., paskui perkošiu per sietą ir pagardinu druska, pipirais.
Paruošus sultinį, į jį suberiame moliūgo gabalėlius. Sultinio/moliūgo santykis turi būti toks, kad sultinyje išvirę moliūgo gabalėliai sudarytų apytirštę masę. T.y., pagal tekstūrą gaunasi ne skysta sriuba, o kisielius.
Puodą nuimame nuo ugnies, supilame grietinėlę ir šaukštu išmaišome. Imame "blenderį" ir darome trintsriubę.
Cinamono lazdelę sumalame su kavamale ir miltelius užberiame ant patiekiamos sriubos.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą