2011 m. vasario 3 d., ketvirtadienis

Moliūgų sriuba su cinamonu


1,5 kg moliūgo;

1,5 - 2 l. vištienos sultinio;

200 ml. 35% rieb. grietinėlės;

1 cinamono lazdelės;

Druskos, pipirų.


Moliūgą nulupame, išimame sėklas ir supjaustome gabalėliais virimui.


Vištienos sultinys paprastas - paverdu vištos liekanas vandenyje apie 1 val., paskui perkošiu per sietą ir pagardinu druska, pipirais.


Paruošus sultinį, į jį suberiame moliūgo gabalėlius. Sultinio/moliūgo santykis turi būti toks, kad sultinyje išvirę moliūgo gabalėliai sudarytų apytirštę masę. T.y., pagal tekstūrą gaunasi ne skysta sriuba, o kisielius.


Puodą nuimame nuo ugnies, supilame grietinėlę ir šaukštu išmaišome. Imame "blenderį" ir darome trintsriubę.


Cinamono lazdelę sumalame su kavamale ir miltelius užberiame ant patiekiamos sriubos.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą